Annyong Haseyo! You'r truly in Wana Eyssa Fantasy Galaxy! Dont be Copy Dog ok!Saranghaeyo~ : Follow | Dashboard -Wana Eyssa
Wana`s Planet: segmen : [mashupp story I]

segmen : [mashupp story I]

Photobucket
Mashupp Story ialah segmen pertama yang aku buat ..pertama kali buat ni..
Dalam Mashupp Story aku akan kongsi or review semua novel milik
aku..yang jadi koleksi aku dekat rumah.. tak kira english or non.
Bukan apa.. mana tahu bila aku buat review ni korang nak beli novel2 tu kat
kedai. he3..
ok ok tanpa membuang masa kita mulakan dengan novel yg baru aku beli kat kedai 
hari ahad..tapi dah habis semalam (hari isnin) ..cepat kan?? 

Fantasi Cintaku

muka cover mcm edward :)
watak Utama : Riya,Megat Dewa Alam,Zamier,Megat Sharizz Alam
Watak lain: Norisah,Jasmin,Mak cu, Qu and lain2

Ok setahu dalam novel mesti cuma ada 2 or 4 watak je kan?? tapi novel ni lain ada banyak watak
membuatkan cerita ni nampak berwarna-warni banyak variasi
walaupun cerita ini merunsurkan mistik,romantik and misteri.

cerita nya macam ni #cecite2. Riya ni seorang manusia biasa.. pada suatu hari dia berjumpa dengan seorang
lelaki 'vampira' #dlmbhseinggerisvampire,Megat Dewa Alam yang membantunya
ketika dia terjatuh di sebuah lorong yg gelap..
Megat Alam dah lama menunggu Kehadiran Riya dalam hidupnya.. dan dia sangat
mencintai Riya... Dia dah tahu lama tentang Riya.dia tahu siapa Ayah Riya..Megat mengambil keputusan
untuk menikah dengan Riya ... Adakah Riya setuju???
Megat Alam terpaksa meninggalkan Riya selama-lamanya kerana dia melanggar
Peraturan yang ditetapkan oleh ayah angkatnya yang juga seorang Vampira..
sanggupkah Riya menerima keadaan itu? pada masa yang sama Riya sedang mengandungkan anak
kembar Megat dewa..
Ibraqi..siapa Ibraqi ? apa kena mengena Ibraqi dengan Riya?
#belisendirierknovelni
Zamier.. yg dulu pernah bersama Riya datang kembali disisi Riya.. dia banyak membantu Riya
ketika Riya sarat mengandung..tapi itu bukan bermakna Riya mencintai Zamier..Norisah
yang dirasuk oleh vampira yang jahat iaitu Mort sering mengintai Riya dari jauh.
Norisah cemburu dengan keakraban Zamier dan Riya.. 
kedatangan Megat Shariz Alam memberi semangat kepada Riya ..
Bagi Riya Megat Shariz Alam merupakan Megat Dewa Alam versi manusia
he3.siapa Megat Shariz?? Apa hubungan dia dengan Megat Dewa Alam???
Apa yang akan berlaku antara Megat Sharizz dan Riya?

nak tahu jawapannya.?? Beli lah novel ni erk..
aku hanya boleh ringkaskan cerita ni..tapi aku tak boleh nak bagi tahu cerita dia yang sepenuhnya
tapi bagi aku cerita ni memang best,,sedih gila aku baca novel ni..sob sob

see ya dekat segmen Mashupp story part 2.!!


2 comments :

She's Gee said...

wow.. macam best je.. tapi yg sedih2 ni tak maw ni. nanti terbawak2 pulak emo tu... huhuhu... nk try cari kat mph la nnti. thanks ye... ^^

Wana Kim said...

Ok,,btw,ta terlalu sedih tpi mmg best la cter ni..happy ending tdpi tgh2 tu sedih... cinta empat segi tao buku ni :D