Annyong Haseyo! You'r truly in Wana Eyssa Fantasy Galaxy! Dont be Copy Dog ok!Saranghaeyo~ : Follow | Dashboard -Wana Eyssa
Wana`s Planet: Budak Form 1 Mula Hidung Tinggi!

Budak Form 1 Mula Hidung Tinggi!

Photobucket
Walaweyyy apa marah-marah ni kan? memang! memamng aku tengah marah telinga dengan hidung aku dah keluar asap ni,Kenapa? sebab aku bengang dengan seorang budak Form 1 ni (Kat sekolah aku) nak tahu cerita? Kalau korang jadi aku conpirm korang akan rasa sama macam aku.*ApaKecoh2Ni,CepatLahCter!!??" Mula-mula ceritanya macam ni,
Macam mana yerr aku nak describe budak ni,dia kulit putih,muka mcm ta bersalah,kurus keding and konfirm perempuan! aku kenal dia tapi kitaorang tak pernah rapat lah masa kat sekolah rendah sekadar senyum je bila terserempak.Tadi aku ada koko kat sekolah,badan uniform laa..masatu cikgu suruh beratur so,aku duduk depan sekali budak form 1 tu pun duduk kat depan sebelah aku la.So masatu kita orang terberdiri dekat Kadet remaja punya barisan,so dia salahkan aku lepastu dia tolak kepala aku,Tak kenamanya tu kurang ajar? dah lah ta kenal tiba-tiba dia boleh pulak tolak kepala aku,aku ingat budak Form 2..aku tak kisah sgt lah form 2 sebab umo tak jauh beza..bila aku tanya dia,dia jawab form 1.Bengang lah aku..! aku diam je..ala budak-budak.
Lepastu cikgu panggil 'Farhan' ketua plantun kadet bomba sekolah bagi arahan...masa Farhan bagi arahan tu aku cakap lah dengan syahirah dengan Hidayah kat berlakang aku yang kadet bomba punya arahan lain dari Pandu Puteri..pastu tiba-tiba budak form 1 tu menyampuk "Ehh samalah!" aku jawab "Mana adalah..arahan dia lain,Pandu puteri guna antarabangsa punya arahan Kadet bomba spesifik untuk kadet je" budak form 1 tu mcm ta puas hati "Aku tahulah! aku dulu Tunas Puteri" dia marah aku..dalam hati aku,aik? 'aku pun dulu tunas puteri' dia macam tak puas hati dia pun ulang balik ayat dia yg tadi,aku jawab lah benda yang sama..lepastu dia kata pulak "Kau jangan nak berlagak lah,Aku tahulah! " masatu memang kesabaran aku dah hilang! Aku pandang Hidayah,Atiqah dengan Syahirah dorang pun macam tak puas hati dengan budak tu "Siapa yang berlagak huh? kau tu yang berlagak! kau baru form 1! baru sebulan kau sekolah! apa kau tahu pasal kawad?! pasal pandu puteri?! kau ingat tunas dengan pandu tu sama ke? aku dah tiga tahun kat sekolah ni..pernah masuk kawad peringkat sekolah aku tahulah macam mana arahan kawad pandu puteri!" panjang lebar aku jawab..budak form 1 tu terus speechless lepastu pandang kerek kat aku.

Puas hati aku..budak tu amatlah kurang ajar! tak hormat orang tua ke? dah lah tolak kepala aku lepastu kata aku berlagak tahu pasal kawad..Semua geng2 form 3 memang lah bengang dengan dia.dalam hati aku memang diani gila tak betul. pelik aku..lepastu lagi satu cerita masa nak duduk kat depan makmal (tmpt perjumpaan) cikgu suruh aku ambik meja dgn kerusi,mula2 aku letak beg kat depan mksdnya tempat duduk aku kat depan lah kan,time aku dah ambik meja kerusi tu,aku nak duduk balik tempat aku,time aku tgk je tempat aku,budak from 1 tu dah sedap je landing kat tempat aku..pastu buat muka tak bersalah lagi..bertapa bengangnya aku pada waktu dan ketika itu. Ngaaaaa rasa macam nak kelar je leher dia! ni first time aku marah budak yg jauh lgi muda dari aku..suara aku rasa masatu dah halah kot suara farhan kat depan..budak Kadet remaja kat sebelah tgk je kitaorang.bengangnya aku.
Semoga budak itu mendapat kesedaran dari Nya-

Cerita pasal benda lain yang berlaku pulak, Kefala aku pening gila tahap OKTAF ni.Yelah masalah rumah tangga kawan aku,si Farra ni.Tak habis-habis dengan masalah rumah tangga diatu.Sabar je lah kawan..banyak lagi yang kita akan dapat nanti..lupakanlah dia...jangan mengharap cinta orang yang tak cintakan kita.ya? No TAPI2..asal aku bagi nasihat je kau mesti kata 'tapi' atau 'kalau' sakit hati aku! Try first than you know.Read this: 

Lagi beberapa harini,Maulidur Rasul..salam atas junjungan Ya RASUL.harap korang selawat dan doakan Nabi kita ya..dan jadikanlah Baginda sebagai idola contoh korang #ceh Selamat beramal dan bercuti pada budak sekolah ya.And Happy Thaipusam day this Tuesday :D
jom kita main tinju2..here's B.A.P-warrior.
*SkeltonDanceDorangOHHHSOMMMM*



5 comments :

AleeyaLiya said...

mmg laa..kebanyakan bdk form 1 ni xhrmt senior diorang..rasa nak bagi pelempang jee..

AleeyaLiya said...

tpi xsemua laa..sebahagian dri mereka..hehe

Wana Kim said...

haha sebahagian je.heheh betul tu leeya. ade sesetgh lahh.tpi kes wana mmg tu dah kurang ajar tu sampai tolak kepala.rse mcm na tendang dia msk gol MU je tdi rsenye..

pulsowanie said...

budak pom1 skola sy tu taw kncing dlm sluar ja...sumpah lawak..

Wana Kim said...

haha laa mcm tu pn ade? haha tkut sgt agaknya tu msk skola menengah.haha LOL